Transcendente Stilte Meditatie

Stem af op je innerlijke stilte...
 

    Wat is T.S.M.    |      Inschrijven      |     Wie zijn wij     |     Contact      |

 


 Voor wie is Transcendente Stilte Meditatie

Transcendente Stilte Meditatie is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in meditatie. Na het stappenplan kun je zelf bepalen wanneer je wilt mediteren en hoe vaak je wilt mediteren. Je kan gewoon mediteren terwijl je een drukke baan hebt, onregelmatige diensten draait en zelfs wanneer je druk in de weer bent om te voorkomen dat de kleine van 3 het gootsteenkastje ontdekt.

Meditatie is juist een middel om op de juiste manier met de spanningen van het dagelijkse leven om te gaan. Om je volledig in te kunnen zetten is het belangrijk zo nu en dan af te stemmen op jezelf, rustig te worden en opnieuw je zwaartepunt te bepalen.


"Voor het beoefenen van Transcendente Stilte Meditatie hoef je je gezin niet te verlaten, een hertenvel te kopen en naar de Himalaya te vertrekken om daar de rest van je leven in een grot te gaan zitten!"


Meditatie is dus niet alleen voor een Tibetaanse lama, een Japanse zenmeester of een Katholieke monnik, maar voor iedereen die er waarde aan hecht om niet teveel meegesleurd te worden in de dagelijkse hectiek. Op deze manier staan we even stil en herinneren we onszelf aan wat nu werkelijk belangrijk voor ons is.

We vragen wanneer je je inschrijft voor het 3 stappen plan, een afspraak met jezelf te maken om de geleerde structuur in ieder geval 6 weken te gebruiken. Natuurlijk is er geen moeten maar daar is een reden voor: Je hebt al op korte termijn profijt van Transcendente Stilte Meditatie, maar we zijn allemaal enthousiast wanneer we aan iets nieuws beginnen dat we leuk of interessant vinden. Zes weken is de periode die we nodig hebben om de structuur deel van onze dagelijkse routine te laten worden en een verdieping de ruimte te geven.